fredag 28. mai 2010

Pavlova og MGP


Og denne helga skal vi være hjemme. Har vært på campingen HVER helg i to mnd.
Vi har masse hus-og hage arbeid som må gjøres...iallefall påbegynnes:)
Den største plenen vi har er full av mose. Gubben har gått til innkjøp av en "plenrake",elektrisk sådan...og han har tatt opp kampen mot den uønskede,tyktvoksende mosen!
Dette viste seg å ikke bli noen enkel sak,så der er nok hans timeplan for helgen fullskrevet!
Jeg skal rydde ned gjesterommet,slik at det er klart for oppussing,når den tid kommer. NÅR det blir,vites ikke!
Ellers har jeg planer om en litt ekstra god lørdagsmiddag med påfølgende dessert. Skal prøve meg på Pavlova. Har aldri lagd den selv før,men skal nok knekke den nøtta også.Fant denne oppskrifta på nettet(matprat) og syns den ser god ut! Om noen har en oppskrift de mener er bedre,og som de ønsker å dele,tar jeg imot med åpne armer:)

Ingredienser


  • Marengsbunn:
  • 4 stk eggehvite
  • ¼ ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

  • Fyll:
  • 1 pk ferdig vaniljekrem
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 5 stk pasjonsfrukt
  • ca. 300 g friske bær

Slik gjør du:

I stekeovn 160 °C, ca 1 time


1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.


2. Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.


3. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.


4. Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær.


Tips: Bruk gjerne andre typer bær eller frukt, etter hvilken sesong det er. Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien. La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.


Så er det Grand Prix sirkus i helgen da...Vi skal nok se på det sammen med ungene. Ariel har bestemt at hun skal føre eget poengskjema!
Det er jo så mange flinke artister med,men jeg holder nok en knapp på Didrik Solli Tangen.
Sangen hans er nydelig,og han har en helt fantasisk stemme!
Det hadde jo vært gøy om "vi" vant igjen da,og at vi fikk MGP finalen også neste år:)



Gubben i huset har vært på plantasjen å kjøpt tre nye planter... En paprikaplante...

en Chilipepper plante...

og en tomatplante!
Han er sååå kry,og venter spent på at fruktene skal bli røde og klare for første høsting!
(bildene her er lånt fra Pick&Joy)

Selv er jeg blitt den stolte eier av en RØD Pellargonia:)
Den har fått plass i en rød gammel julepotte,som jeg har frisket opp med hvite polkadots.
Ble ganske sommerlig syns jeg:)


Nei,nå er det på tide å komme igang med dagens gjøremål...og det er ikke få:)
Ønsker alle dere der ute en strålende mai dag og en god helg.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Kaken der så god ut,den må prøves.:) Nydelige bilder. God helg til deg og lykke til med mosefjerninga. :)Klems.

Vivian sa...

Den kaken så kjempegod ut!!!
Det var et fin MGP show, synd det gikk som det gikk med Didrik.
Vi hadde også poengskjema, moro å gjøre noe ut av det.

Fine planter din mann har kjøpt. Jeg fikk en tomatplante av min far i går, og nå fikk jeg lyst på et chillipepper og paprikplante også..

Ønsker deg en fin uke! Klem Vivian