fredag 16. oktober 2009

OREO kake




Da har jeg endelig fått laget den mye omtalte Oreo-kaka,
og den falt i smak ja...Skal definitift lage den igjen...og igjen og igjen:)

ca 400 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk Philadelphiaost
3,5 dl melis
ca 3,5 dl fløte
5 ss sukker

Mousse:
250 gr melkesjokolade
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte ¼-del av oreo-kjeksene legges for seg i en skål og brytes opp i småbiter, settes til side. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre til små biter. Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form, kun ringen, rett på fatet.

Bland kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremet masse. Bland pisket krem med sukker, og bland dette sammen med kremosten. Smør halvparten av massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Lag moussen:
Melkesjokoladen smeltes i vannbad, avkjøles. Egg og sukker piskes til eggedosis. Kremfløte piskes til krem.
Bland så eggedosis og krem sammen, deretter ha i godt avkjølt sjokolade i en tynn stråle og bland godt sammen.
(evt bruk toro ferdig mousseblanding på pose)

Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med resten av kremen på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus.

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!

Ingen kommentarer: